Ben jij de moeder/vader van je dromen?

ideale mama‘Was jij deze week de moeder/vader die je wilde zijn? ‘ Ik klap uit de biecht en geef toe: ik niet! Ik liep hopeloos tegen mijn grenzen aan. Betrapte er mezelf op dat ik onredelijk boos reageerde op één van de drie kinderen. Dit arm schaapje zou deze week met recht en rede mogen verkondigen ‘die (ondergetekende moeder dus) heeft de pik op mij’  (Een uitspraak die jij je ongetwijfeld herinnert uit vroegere tijden.)

Ja, dat ene schatteke leek niets goed te kunnen doen. Zeer pijnlijk, voor schatteke in kwestie maar ook voor mezelf. Dit is niet de moeder die ik wilde zijn.

Dan is het hoog tijd voor reflectie, rust ook, en iemand die mij beluistert in mijn opvoedkundig geknoei. Iemand die mij helpt ontwarren. Die mij door die chaos van mijn eigen gevoelens loodst. Ik laat me coachen deze keer, zit dus eens aan de andere zijde van de tafel.

Resultaat: ontspannen mama, heldere gevoelens, heldere gedachten en … veel betere keuzes! Merci coach-van-dienst!